Vervaardiging

Wat is de levertijd van mijn bestelling?

Houd bij een toga bestelling rekening met een levertijd van minimaal 10 weken en bij losse accessoires of reparaties minimaal 3 weken.

 

Ik heb al een toga, maar nog geen bef en baret. Kan ik die ook apart bij u bestellen?

Deze kunt u apart bestellen en hoeft hiervoor niet persé langs te komen. U kunt van mij de instructies via e-mail krijgen om de maten te nemen en ontvangt de bestelling dan per post.

 

Verkoopt u ook tweedehands toga's?

Een enkele keer zijn deze aanwezig, neem daarvoor contact met mij op. Ook kunt u bij uw collega’s navraag doen of er binnenkort een toga ‘vrij’ komt.


Ik heb een toga overgenomen van een collega, kunt u deze ook naar mijn figuur aanpassen?

Dat kan, zorg er dan wel voor dat u een tweedehands toga aanschaft die groter uitvalt. 


Kan ik met mijn toga ook bij u terecht voor reparaties?

Uiteraard; van het aannaaien van een verloren knoop tot het vervangen van onderdelen. U kunt vrijblijvend een afspraak maken om dit te bespreken. Tot op zekere hoogte zijn reparaties uit te voeren, tenzij de toga dusdanig aan z’n eind is en wij na overleg besluiten dat het niet meer de moeite waard is.


Zit er ook garantie op mijn bestelling?

De toga is gemaakt om uw hele carrière te dragen. Mocht er in deze periode iets losraken of er moet iets vervangen worden, dan valt dit meestal onder de garantie, zie daarvoor ook de algemene voorwaarden.

Algemeen

Bestelling

Onderhoud en transport

Welke materialen worden gebruikt voor mijn toga?

Toga’s worden gemaakt van een lichtgewicht zuiver scheerwol of een wol/trevira mix. Ook wordt er gebruik gemaakt van fluweel, satijn, voering, haardoek, plakdoek en katoen. De benodigde materialen worden onder andere vervaardigd in Nederland, Zwitserland, Duitsland, Engeland, Spanje en Italië.

 
Waar worden de toga's gemaakt?

De toga’s en accessoires worden vervaardigd in het atelier op Ommelanderwijk 119. Een stukje geschiedenis over dit atelier kunt u hier lezen.

 

Kan ik de toga personaliseren en zo ja, welk onderdeel?

Elk ambtskostuum heeft een aantal uiterlijke kenmerken, waar niet van kan worden afgeweken. Wel wordt standaard uw naam aangebracht in de voering van de toga en baret. En een extra tekst behoort tot de mogelijkheden. Ook kan er een zelf meegebrachte herinnering van stof worden aangebracht op de voering om er een persoonlijk tintje aan te geven. 

Hoelang duurt een afspraak?

Gemiddeld zo'n 20 minuten. Als er ter plekke een aanpassing of reparatie kan worden gedaan, krijgt u de gelegenheid hierop te wachten en hoeft dan niet apart terug te komen.

 

Kan ik ook ’s avonds of in het weekend afspreken?

Dat kan. Van maandag tot en met donderdag kunt u tot 20:00 uur een afspraak maken of op zaterdag tussen 10:00 uur en 14:00 uur.

 

Bent u bereikbaar met openbaar vervoer?

U kunt vanuit Groningen de Arriva trein naar Veendam nemen en van daaruit verder te voet of ov fiets. Meer informatie over de bereikbaarheid vindt u onderaan deze pagina.

 

Waar kan ik parkeren?

U kunt de auto gratis op de ventweg voor het atelier parkeren.

 

Waarom is het belangrijk om tijdens de afspraken de kleding en schoenen te dragen die later ook onder de toga gedragen worden?

Met name bij het wisselen van platte naar schoenen met een hak, verandert de houding en daarmee de lengtebepaling van de toga. Wanneer er onder een toga een colbert of overhemd gedragen zal worden, maakt dit verschil uit voor de schoudermaat.

 

Moet ik een aanbetaling doen?
Nee, dat hoeft niet. U ontvangt een volledige factuur via e-mail en kunt deze voldoen via internetbankieren. 

Hoe vervoer ik de toga?

Bij het ophalen van de toga krijgt u er vanzelfsprekend een hoes en tas bij. In de auto vouwt u de hoes eenmaal dubbel en hangt de kledinghaak aan de handgreep boven de deur achter de bestuurdersstoel of legt de hoes plat op de achterbank. Op de fiets gebruikt u de grote tas.

 

Hoe verstuur ik de toga naar mijn verblijf in het buitenland?

Als het niet lukt om het als handbagage mee te nemen tijdens de vlucht, kunt u het laten nasturen via de post. Vraag uw lokale pakketverzender voor de opties. Het veilig inpakken en verzendklaar maken kan als volgt:

  1. Hang de toga aan de hanger en stop het in de kledinghoes.
  2. Rol de kledinghoes vervolgens lichtjes op en stop deze in een gesloten plastic zak tegen eventueel vocht.
  3. Zoek een stevige grote kartonnen doos zodat er rond de plastic zak minimaal 10 cm ruimte is voor voldoende verpakkingsmateriaal, zoals; verzegelde luchtkussens, noppenfolie of verfrommeld dik papier. Hergebruik hiervoor het verpakkingsmateriaal dat u bij uw online bestellingen krijgt of vraag een plaatselijke elektronica-/ huishoudwinkel.
  4. Plak de naden van de doos stevig dicht met ducttape.
  5. Eenmaal aangekomen kunt u de toga het beste direct een dag laten uithangen en indien nodig naar de plaatselijke stomerij brengen om hem kreukvrij te maken. Vermeld dan wel even dat het van wollen stof is.

 

Hoe bewaar ik de toga?

Hang de toga altijd op aan de bijgeleverde kledinghanger. Het beste hangt u de toga op een plek waar het volledig kan uithangen en laat u de hoes er omheen. Hang de toga niet op een plek waar de zon erop kan schijnen, dit om verkleuring te voorkomen. Ook is het beter om de toga niet voor lange tijd in een dichte kast te hangen. En laat geen scherpe voorwerpen in de zakken zitten.

 

Is een togahoes ook apart te bestellen?

Ja.

 

Hoe onderhoud ik mijn toga/bef/baret? 

Een toga kan eens per jaar naar de stomerij. Gebruik zelf geen sprays of vloeistoffen voor vlekken en ook niet strijken. Tip tegen kreukels is de toga op te hangen in de badkamer en de stoom van de douche z’n werk laten doen, daarna ergens vrij ophangen om te drogen. Een dagje buiten hangen om te luchten is ook altijd goed, afborstelen met een zachte kledingborstel en weer netjes in de hoes opbergen.

 

De bef kan in een waszakje met de witte was gewassen worden op 40 graden of in een sopje met speciaal wit middel. Strijken met het stoomstrijkijzer op katoenstand. U kunt de bef ook bij de stomerij laten reinigen.

 

De baret wordt met een hoedenborstel of pluizenroller weer stofvrij.

 

Kan ik mijn toga ook bij u laten reinigen?

Dat is mogelijk of u brengt het naar een depot van Vitesse bij u in de buurt.

 

 

Staat uw vraag hier niet tussen, neemt u dan gerust contact met mij op.

Op deze pagina vindt u antwoorden op veelvoorkomende vragen in de rubrieken:

Algemeen

Bestelling

Vervaardiging

Onderhoud en transport