Vervaardiging

Kan ik de maten voor mijn toga zelf opmeten en aan u doorgeven?

Nee. Dit om materiaal verspilling te voorkomen, wanneer de maten niet juist genomen worden.

 

Kan ik de bestelde toga ook thuis bezorgd krijgen?

Nee. Als de toga klaar is wordt het altijd gepast ter laatste controle, alvorens het dit atelier verlaat.

 

Ik heb al een toga, maar nog geen bef en baret. Kan ik die ook apart bij u bestellen?

Ja. Een baret of bef kunt u zonder toga bestellen. En in tegenstelling tot de toga hoeft u hiervoor niet persé langs te komen. U krijgt van mij instructies via e-mail om de juiste maten te nemen en ontvangt de bestelde items per post. Het doorgeven van de maten is geheel op eigen risico. Wilt u meer zekerheid, kom dan persoonlijke langs om de maten te nemen.

 

Verkoopt u ook tweedehands toga's?

Een enkele keer zijn deze aanwezig, neem daarvoor contact met mij op. Ook kunt u bij uw collega’s navraag doen of er binnenkort een toga ‘vrij’ komt.


Ik heb een toga overgenomen van een collega, kunt u deze ook naar mijn figuur aanpassen?

Dat kan, zorg er dan wel voor dat u een tweedehands toga aanschaft die groter uitvalt. 


Kan ik met mijn toga ook bij u terecht voor reparaties?

Uiteraard; van het aannaaien van een verloren knoop tot het vervangen van onderdelen. U kunt vrijblijvend een afspraak maken om dit te bespreken. Tot op zekere hoogte zijn reparaties uit te voeren, tenzij de toga dusdanig aan z’n eind is en wij na overleg besluiten dat het niet meer de moeite waard is.


Zit er ook garantie op mijn bestelling?

De toga is gemaakt om uw hele carrière te dragen. Mocht er in deze periode iets losraken of er moet iets vervangen worden, dan valt dit meestal onder de garantie, zie daarvoor ook de algemene voorwaarden.

Algemeen

Bestelling

Onderhoud en transport

Welke materialen worden gebruikt voor mijn toga?

Toga’s worden gemaakt van een lichtgewicht zuiver scheerwol of een wol/trevira mix. Ook wordt er gebruik gemaakt van fluweel, satijn, voering, haardoek, plakdoek en katoen. De benodigde materialen worden onder andere vervaardigd in Nederland, Zwitserland, Duitsland, Engeland, Spanje en Italië.

 
Waar worden de toga's gemaakt?

De toga’s en accessoires worden vervaardigd in het atelier op Ommelanderwijk 119. Een stukje geschiedenis over dit atelier kunt u hier lezen.

 

Kan ik de toga personaliseren en zo ja, welk onderdeel?

Elk ambtskostuum heeft een aantal uiterlijke kenmerken, waar niet van kan worden afgeweken. Wel wordt standaard uw naam aangebracht in de voering van de toga en baret. En een extra tekst behoort tot de mogelijkheden. Ook kan er een zelf meegebrachte herinnering van stof worden aangebracht op de voering om er een persoonlijk tintje aan te geven. 

Hoelang duurt een afspraak en hoeveel zijn er nodig om mijn wens te vervullen?

Gemiddeld duurt een afspraak zo'n 20 minuten. Voor nieuwe toga bestellingen worden er 3 tot 4 afspraken ingepland voor onder andere het maatnemen, doorpas, eindpas en het ophalen. Bij reparaties, accessoires of aanpassingen zijn twee afspraken doorgaans voldoende. Als er ter plekke een aanpassing of reparatie kan worden gedaan, krijgt u de gelegenheid hierop te wachten en hoeft dan niet een tweede keer terug te komen.

 

Kan ik ook ’s avonds of in het weekend afspreken?

Dat kan. Van dinsdag tot en met donderdag kunt u tot 21:00 uur een afspraak maken of op zaterdag tussen 10:00 uur en 14:00 uur.

 

Kan ik gelijk deze week een afspraak inplannen voor het aanmeten of herstellen van mijn toga?

U dient rekening te houden met een wachttijd tussen de 3 en 8 weken.

 

Wat is de levertijd van mijn bestelling?

Houd bij een toga bestelling rekening met een doorlooptijd van minimaal 10 weken en bij losse accessoires of reparaties minimaal 4 weken.

 

Waarom is het belangrijk om tijdens de afspraken de kleding en schoenen te dragen die later ook onder de toga gedragen worden?

Met name bij het wisselen van platte naar schoenen met een hak, verandert de houding en daarmee de lengtebepaling van de toga. Wanneer er onder een toga een colbert of overhemd gedragen zal worden, maakt dit verschil uit voor de schouder en mouw maten.

 

Bent u bereikbaar met openbaar vervoer?

U kunt vanuit Groningen de Arriva trein naar Veendam nemen en van daaruit verder te voet of ov fiets. Meer informatie over de bereikbaarheid vindt u onderaan deze pagina.

 

Waar kan ik parkeren?

U kunt de auto gratis op de ventweg voor het atelier parkeren.

 

Moet ik een aanbetaling doen?
Nee. U ontvangt via e-mail 1 volledige factuur van uw bestelling en kunt deze voldoen via internetbankieren. Er is geen pin automaat in het atelier, houd daar rekening mee bij het afhalen van uw bestelling.

 

Een dierbare van mij is overleden en er hangt nog een toga. Mag ik deze bij u brengen?

Wanneer u de toga graag een tweede kans wilt geven en hij is in draagbare staat, dan kunt u met mij contact opnemen voor de herbestemming.

Hoe vervoer ik de toga?

Bij het ophalen van de toga krijgt u er een non woven hoes en draagtas bij. Deze kunt u in eerste instantie gebruiken om uw toga te beschermen en te vervoeren. Wanneer u geregeld gaat reizen met de toga, kunt u het beste een stevige koffer of tas gebruiken/aanschaffen.

 

Hoe verstuur ik de toga naar mijn verblijf in het buitenland?

Als het niet lukt om het als handbagage mee te nemen tijdens de vlucht, kunt u het laten nasturen via de post. Vraag uw lokale pakketverzender voor de opties. Het veilig inpakken en verzendklaar maken kan als volgt:

  1. Hang de toga aan de hanger en stop het in de kledinghoes.
  2. Rol de kledinghoes vervolgens lichtjes op en stop deze in een gesloten plastic zak tegen eventueel vocht.
  3. Zoek een stevige grote kartonnen doos zodat er rond de plastic zak minimaal 10 cm ruimte is voor voldoende verpakkingsmateriaal, zoals; verzegelde luchtkussens, noppenfolie of verfrommeld dik papier. Hergebruik hiervoor het verpakkingsmateriaal dat u bij uw online bestellingen krijgt of vraag een plaatselijke elektronica-/ huishoudwinkel.
  4. Plak de naden van de doos stevig dicht met ducttape.
  5. Eenmaal aangekomen kunt u de toga het beste direct een dag laten uithangen en indien nodig naar de plaatselijke stomerij brengen om hem kreukvrij te maken. Vermeld dan wel even dat het van wollen stof is.

 

Hoe bewaar ik de toga?

Hang de toga altijd op aan de bijgeleverde kledinghanger. Het beste hangt u de toga op een plek waar het volledig kan uithangen en laat u de hoes er omheen. Hang de toga niet op een plek waar de zon erop kan schijnen, dit om verkleuring te voorkomen. Ook is het beter om de toga niet voor lange tijd in een dichte kast te hangen. En laat geen scherpe voorwerpen in de zakken zitten.

 

Is een togahoes ook apart te bestellen?

Ja.

 

Hoe onderhoud ik mijn toga / bef / baret? 

Een toga kan eens per jaar naar de stomerij. Gebruik zelf geen sprays of vloeistoffen voor vlekken en ook niet strijken. Tip tegen kreukels is de toga op te hangen in de badkamer en de stoom van de douche z’n werk laten doen, daarna ergens vrij ophangen om te drogen. Een dagje buiten hangen om te luchten is ook altijd goed, afborstelen met een zachte kledingborstel en weer netjes in de hoes opbergen.

 

De bef kunt u ook bij de stomerij laten reinigen. (Hand)was op eigen risico.

 

De baret wordt met een hoedenborstel of kledingroller weer stofvrij.

 

Kan ik het ook bij u laten reinigen?

Dat is mogelijk.

 

 

Staat uw vraag hier niet tussen, neemt u dan gerust contact met mij op.

Op deze pagina vindt u antwoorden op veelvoorkomende vragen in de rubrieken:

Algemeen

Bestelling

Vervaardiging

Onderhoud en transport